Особливості приготування напівсолодкого вина.

В напівсолодких винах менший вміст спирту, цукру і екстрактивних речовин, ніж в десертних. Таке вино легке і приємне. Технологія приготування напівсолодкого вина така ж як і для приготування десертного вина, але після закінчення бродіння додається менша кількість цукру – 50 г на 1 літр вина.


Так як напівсолодке вино має незначний вміст спирту, після додавання цукру, під час зберігання може знову початися бродіння, тому його необхідно обробити одним з нижче вказаних способів.


Перший спосіб. Готове, після додавання цукру , розлите у пляшки вино пастеризуєте, при температурі води у ємкості  75 градусів на протязі 30 хвилин.


Другий спосіб  Готовий виноматеріал для напівсолодкого вина розливаєте у пляшки  і зберігаєте до вживання. Перед вживанням додаєте цукровий сироп або 100 г цукру на 1 л вина.


Щоб додати цукор, відливаєте  невелику кількість вина додаєте цукор і підігріваєте до розчинення цукру. Після чого вливаєте до ємкості.


Цукровий сироп робиться так:  На 1 літр соку ягід додати 800 г цукру, нагріти до розчинення цукру, розлити у маленькі пляшки ємкістю 0,250 л, укупорити  прокип’яченим корком, пастеризувати 15 хвилин у 75 градусній воді. Потім корок залити парафіном або смолою. В такому вигляді ставите на зберігання. Щоб сироп був більш ароматним ягоди перед віджиманням соку злегка підігріти в емальованій посуді.


Зберігати напівсолодкі вина краще при температурі 10 градусів.

                                                                                                                                                                                                                            Микола Лук’янов
                                                                                                                                                                                                                              15 жовтня 2011 р


 

Питання та відповіді по садівництву Всі питання (647)

Новини садівництва та сайту Всього новин (23)

  • Мільйон з горішка – вражаюче, але можливо! Мільйон з горішка – вражаюче, але можливо!Останнім часом все більшої популярності серед сільгоспвиробників набирають так звані нішеві культури – льон, нут, різноманітні пряні трави та горіх. Останній є однією з найбільш високорентабельних культур. Горіхове садівництво тільки набирає обертів в Україні, але уже зараз можна з упевненістю... 2016-04-13 читати
  • Лаконос американский - Phytolacca americana L Лаконос американский - Phytolacca americana L Нова стаття на сайті "Лаконос американский" Декоративна і лікарська рослина. Поширюється серед садівників аматорів. Через свої різноманітні лікувальні властивості і могутнє кореневище лаконос назвали могутнім американським коренем. 2015-09-13 читати
  • Важлива інформація для відвідувачів нашого сайту! Важлива інформація для відвідувачів нашого сайту!Шановні відвідувачі! 7 квітня співробітники Служби безпеки України вилучили частину обладнання компанії NIC.UA, в результаті зупинили роботу біля 30 тисяч сайтів. Серед них був і наш сайт. 21-23 квітня цій компанії вдалось отримати резервні копії майже всіх сайтів,... 2015-04-28 читати