Особливості приготування напівсолодкого вина.

В напівсолодких винах менший вміст спирту, цукру і екстрактивних речовин, ніж в десертних. Таке вино легке і приємне. Технологія приготування напівсолодкого вина така ж як і для приготування десертного вина, але після закінчення бродіння додається менша кількість цукру – 50 г на 1 літр вина.


Так як напівсолодке вино має незначний вміст спирту, після додавання цукру, під час зберігання може знову початися бродіння, тому його необхідно обробити одним з нижче вказаних способів.


Перший спосіб. Готове, після додавання цукру , розлите у пляшки вино пастеризуєте, при температурі води у ємкості  75 градусів на протязі 30 хвилин.


Другий спосіб  Готовий виноматеріал для напівсолодкого вина розливаєте у пляшки  і зберігаєте до вживання. Перед вживанням додаєте цукровий сироп або 100 г цукру на 1 л вина.


Щоб додати цукор, відливаєте  невелику кількість вина додаєте цукор і підігріваєте до розчинення цукру. Після чого вливаєте до ємкості.


Цукровий сироп робиться так:  На 1 літр соку ягід додати 800 г цукру, нагріти до розчинення цукру, розлити у маленькі пляшки ємкістю 0,250 л, укупорити  прокип’яченим корком, пастеризувати 15 хвилин у 75 градусній воді. Потім корок залити парафіном або смолою. В такому вигляді ставите на зберігання. Щоб сироп був більш ароматним ягоди перед віджиманням соку злегка підігріти в емальованій посуді.


Зберігати напівсолодкі вина краще при температурі 10 градусів.

                                                                                                                                                                                                                            Микола Лук’янов
                                                                                                                                                                                                                              15 жовтня 2011 р


 

Питання та відповіді по садівництву Всі питання (656)

Новини садівництва та сайту Всього новин (25)

  • Ампелографія – наука про види і сорти винограду. Ампелографія – наука про види і сорти винограду. Ми продовжуємо висвітлювати наукові розробки в галузі садівництва. Зі статею "Ампелографія як наука про види і сорти винограду для виноградарів-аматорів." до нас приєдналась Ірина Мирославівна Гель - Кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри садівницітва Львівського національного аграрного університету Гель І.М. викладає... 2018-03-07 читати
  • Приємна новина на нашому сайті. Приємна новина на нашому сайті.Ми починаємо висвітлювати дослідження наших вчених в галузі садівництва. Для цього відкрита сторінка "Наукові дослідження" у вкладці "Статті". Відкриває цю рубрику кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри садівництва Львівського національного аграрного університету Рожко Іванна Семенівна. Сподіваємось, що наданий... 2018-02-17 читати
  • Мільйон з горішка – вражаюче, але можливо! Мільйон з горішка – вражаюче, але можливо!Останнім часом все більшої популярності серед сільгоспвиробників набирають так звані нішеві культури – льон, нут, різноманітні пряні трави та горіх. Останній є однією з найбільш високорентабельних культур. Горіхове садівництво тільки набирає обертів в Україні, але уже зараз можна з упевненістю... 2016-04-13 читати