Особливості приготування напівсолодкого вина.

В напівсолодких винах менший вміст спирту, цукру і екстрактивних речовин, ніж в десертних. Таке вино легке і приємне. Технологія приготування напівсолодкого вина така ж як і для приготування десертного вина, але після закінчення бродіння додається менша кількість цукру – 50 г на 1 літр вина.


Так як напівсолодке вино має незначний вміст спирту, після додавання цукру, під час зберігання може знову початися бродіння, тому його необхідно обробити одним з нижче вказаних способів.


Перший спосіб. Готове, після додавання цукру , розлите у пляшки вино пастеризуєте, при температурі води у ємкості  75 градусів на протязі 30 хвилин.


Другий спосіб  Готовий виноматеріал для напівсолодкого вина розливаєте у пляшки  і зберігаєте до вживання. Перед вживанням додаєте цукровий сироп або 100 г цукру на 1 л вина.


Щоб додати цукор, відливаєте  невелику кількість вина додаєте цукор і підігріваєте до розчинення цукру. Після чого вливаєте до ємкості.


Цукровий сироп робиться так:  На 1 літр соку ягід додати 800 г цукру, нагріти до розчинення цукру, розлити у маленькі пляшки ємкістю 0,250 л, укупорити  прокип’яченим корком, пастеризувати 15 хвилин у 75 градусній воді. Потім корок залити парафіном або смолою. В такому вигляді ставите на зберігання. Щоб сироп був більш ароматним ягоди перед віджиманням соку злегка підігріти в емальованій посуді.


Зберігати напівсолодкі вина краще при температурі 10 градусів.

                                                                                                                                                                                                                            Микола Лук’янов
                                                                                                                                                                                                                              15 жовтня 2011 р


 

Питання та відповіді по садівництву Всі питання (681)

Новини садівництва та сайту Всього новин (37)

  • Кров’яна попелиця - небезпечний шкідник дерев яблуні Кров’яна попелиця - небезпечний шкідник дерев яблуніОдин з найнебезпечніших шкідників дерев яблуні Кров’яна попелиця. Особливості розвитку шкідника , шкодочинність і методи боротьби. Детально про шкідника можете дізнатись в нашій статті.   2025-02-18 читати
  • Всеукраїнський форум 2024 м.Львів Всеукраїнський форум 2024 м.ЛьвівРедакція журналу «Садівництво по-українськи» запрошує до участі у масштабному  всеукраїнському форумі.«ІНТЕНСИВНИЙ САД, зерняткові, кісточкові» який відбудеться 20 листопада 2024 року, м. Львів.  Запрошуємо відвідати запропанований захід. Всі подробиці форуму дізнаєтесь тут   2024-11-04 читати
  • Партнери пропонують. Партнери пропонують.Для садівників і городників завершується черговий рік. Дерева і кущі готуються до зимівлі, а садівники і городники до наступного сезону. Складають плани посадок, розраховують кількість і сортовий склад насіння і садивного матеріалу, засобів захисту рослин, мінеральних добрив. Де все це... 2024-11-03 читати