Десертне виноградне вино.

Десертне виноградне вино, на відміну від сухого, має в своєму складі більшу кількість цукру (10 - 15% і більше). Таке вино повинно мати яскравий колір, аромат бути густим з невисокою кислотністю.
В домашніх умовах вино з такої якості можна приготувати при умові, якщо до нього додати цукор.
 
Для приготування вина ягоди відокремлюємо, і роздавлюємо. Щоб вино набуло кольору, аромату, мезгу заливаємо у скляний бутиль з широким горлом, додаємо закваску винних дріжджів, і ставимо на бродіння на 3-4 дні. Під час бродіння мезгу кілька разів на день перемішуємо.
Потім мезгу пресуємо. Сік наливаємо в балони, наповнюючи їх на  ¾  об’єму. Додаємо 50 г цукру на 1 літр сусла і ставимо на бродіння при температурі 20 градусів. Догляд за бродінням звичайний ( доливання, дотримання температури)
 
Після закінчення бродіння вино повинно бути на смак сухим, тому, що цукор повністю вибродив. Вину даємо відстоятись, і коли воно освітлиться ( це буває зазвичай через 2 місяці після початку бродіння), його знімаємо  з осаду. В прозоре вино додаємо  цукор з розрахунку 160-200 г на 1 літр вина. Перемішуємо, щоб цукор розчинився. Готове вино розливаємо по пляшках, коркуємо, і зберігаємо як і сухе вино.
Микола Лук’янов
25 жовтня 2010 р.

Питання та відповіді по садівництву Всі питання (656)

Новини садівництва та сайту Всього новин (25)

  • Ампелографія – наука про види і сорти винограду. Ампелографія – наука про види і сорти винограду. Ми продовжуємо висвітлювати наукові розробки в галузі садівництва. Зі статею "Ампелографія як наука про види і сорти винограду для виноградарів-аматорів." до нас приєдналась Ірина Мирославівна Гель - Кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри садівницітва Львівського національного аграрного університету Гель І.М. викладає... 2018-03-07 читати
  • Приємна новина на нашому сайті. Приємна новина на нашому сайті.Ми починаємо висвітлювати дослідження наших вчених в галузі садівництва. Для цього відкрита сторінка "Наукові дослідження" у вкладці "Статті". Відкриває цю рубрику кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри садівництва Львівського національного аграрного університету Рожко Іванна Семенівна. Сподіваємось, що наданий... 2018-02-17 читати
  • Мільйон з горішка – вражаюче, але можливо! Мільйон з горішка – вражаюче, але можливо!Останнім часом все більшої популярності серед сільгоспвиробників набирають так звані нішеві культури – льон, нут, різноманітні пряні трави та горіх. Останній є однією з найбільш високорентабельних культур. Горіхове садівництво тільки набирає обертів в Україні, але уже зараз можна з упевненістю... 2016-04-13 читати