Груша

Груша звичайна (Pyrus communis L.) довговічна і високоврожайна культура, яка не має явно виражену схильність доперіодичності плодоношення. Неврожайні роки спостерігаються тільки після суворих зим по причині підмерзання плодової деревини або всього дерева. Плодові бруньки зазвичай не підмерзають.

Плоди груші наділені цінними поживними і дієтичними властивостями. Соковитий, ніжний і ароматний м"якуш дозрілих плодів має  до 10-12% цукрів, органічних кислот, пектинових і ароматичних речовин, вітамінів С, Р, арбутин, хлорогенову кислоту. З груш виготовляють високоякісні компоти, варення, цукати, сухофрукти.

Для доброго розвитку і плодоношення груші необхідно розміщувати в теплих, захищених від несприятливих умов підвищених місцях і схилах західного і  південно західного напрямку.

Груша все ще слабо розповсюджена у промислових садах, і на присадибних ділянках. , що пояснюється відсутністю садивного матеріалу нових високопродуктивних сортів, а також недостатньою увагою до цієї культури.

Поява нових сортів робить можливим більш ширше розповсюдження груші по всій території України.

Літній сорт.Плоди середне або вищесереднього розміру (100-160 г.) , продовгувато-грушевидні, лимонно-жовті, відмінного смаку.

детальніше
0.00 грн.

Осінній сорт, скороплідний, зимостійкий. Плоди великі 180-260 г, бергамотоподібні, жовто-зелені, більша частина плода має червонуватий рум"янець

детальніше
40.00 грн.
Є в наявності

Сорт пізньоосіннього строку достигання. Дерево сильноросле, крона широкопіромідальна з роками змінюється до округлої.Зимостійкість висока. Характеризується високою стійкістю до грибкових хвороб. В плодоношення вступає на 4-5 рік. Плоди вищесереднього розміру, видовжено-грушевидні. З сонячної сторони покриті яскраво-малиновим рум"янцем. М"якоть соковита, солодка з ароматом. Збирають в кінці вересня на початку жовтня. Плоди зберігаються місяць - півтора

детальніше
0.00 грн.
Немає у наявності

Старий німецький сорт, осіннього строку достигання, походження якого не встановлено. Зимостійкість висока, в звичайні зими майже не підмерзає за винятком квіткових бруньок. Сорт має високу стійкість до грибкових хвороб. В плодоношення вступає на 4-5 рік після посадки, плодоношення обільне і регулярне. З дерева можна зібрати 32-45 кг. ( на 7-8 рік). Плоди великі, масою 210-250 г, по формі конічні або яйцевидні, золотисто- жовті, на сонячній стороні може бути червоний рум"янець. Дегустаційна оцінка 4,2-4,5 бала. Плоди збирають у другій половині серпня коли плоди мають ще зелений колір, споживають через місяць після зберігання - в кінці вересня.

детальніше
0.00 грн.
Немає у наявності

Питання та відповіді по садівництву Всі питання (656)

Новини садівництва та сайту Всього новин (25)

  • Ампелографія – наука про види і сорти винограду. Ампелографія – наука про види і сорти винограду. Ми продовжуємо висвітлювати наукові розробки в галузі садівництва. Зі статею "Ампелографія як наука про види і сорти винограду для виноградарів-аматорів." до нас приєдналась Ірина Мирославівна Гель - Кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри садівницітва Львівського національного аграрного університету Гель І.М. викладає... 2018-03-07 читати
  • Приємна новина на нашому сайті. Приємна новина на нашому сайті.Ми починаємо висвітлювати дослідження наших вчених в галузі садівництва. Для цього відкрита сторінка "Наукові дослідження" у вкладці "Статті". Відкриває цю рубрику кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри садівництва Львівського національного аграрного університету Рожко Іванна Семенівна. Сподіваємось, що наданий... 2018-02-17 читати
  • Мільйон з горішка – вражаюче, але можливо! Мільйон з горішка – вражаюче, але можливо!Останнім часом все більшої популярності серед сільгоспвиробників набирають так звані нішеві культури – льон, нут, різноманітні пряні трави та горіх. Останній є однією з найбільш високорентабельних культур. Горіхове садівництво тільки набирає обертів в Україні, але уже зараз можна з упевненістю... 2016-04-13 читати