Виноград

Виноград відноситься до тих рослин, які були введені людиною в культуру ще з давних давен.  Високі смакові якості і цілющі властивості ягід, висока і щорічна урожайність, невибагливість до грунтових умов - все це сприяло розповсюдженню винограду в багатьох країнах світу.

Сорта винограду за своїми властивостями і характером використання поділяються на столові і технічні. Столовий виноград вживають у свіжому вигляді, виготовляють компоти, варення. З технічних сортів отримують вина, соки і інші продукти переробки

Сік винограду містить до 20 % цукрів, органічні кислоти (винна, яблучна, лимонна, щавелева, мурав"їна), гликозиди, вітаміни А, В, С, різні мінеральні солі ( калія, кальція, магнія, заліза, фосфора), інші речовини і ферменти. Підраховано, що по своїй енергетичній цінності 1 кг винограда прирівнюється до 227 г хліба, 380 г м"яса, 1,1 кг картоплі, 1,1 л молока.

Відноситься до групи ізабельних сортів. Тривалість вегетаційного періоду 136-149 днів. Кущі дуже сильнорослі. Пагони визрівають добре. Морозостійкий. Не потребує вкриття. Придатен для арочних формувань. Мільдю пошкоджується слабо. грони середнього розміру, циліндричні. Щільність і маса грон залежить від запилення. Достигає в другій декаді вересня. Ягоди великі, округлі, темно-червоні з фіолетовим віддтінком і густим восковим нальотом.

детальніше
30.00 грн.
Немає у наявності

Столовий сорт. Строк достигання - ранньосередній ( 125-130 днів) Сильнорослий. Грони великі і дуже великі 600-900 г. Ягоди великі і дуже великі 32х28 мм (середня маса 10-12 г), білі, м"ясисто-соковиті, гармонійного смаку. Форма ягфд від овальної до овально- сосковидної. Транспортабельний. В плодоношення вступає на другий рік після посадки. Стійкий до морозу (-240С), мільдью,гнилі. Урожай добре зберігається на кущах.

детальніше
0.00 грн.
Немає у наявності

Питання та відповіді по садівництву Всі питання (656)

Новини садівництва та сайту Всього новин (25)

  • Ампелографія – наука про види і сорти винограду. Ампелографія – наука про види і сорти винограду. Ми продовжуємо висвітлювати наукові розробки в галузі садівництва. Зі статею "Ампелографія як наука про види і сорти винограду для виноградарів-аматорів." до нас приєдналась Ірина Мирославівна Гель - Кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри садівницітва Львівського національного аграрного університету Гель І.М. викладає... 2018-03-07 читати
  • Приємна новина на нашому сайті. Приємна новина на нашому сайті.Ми починаємо висвітлювати дослідження наших вчених в галузі садівництва. Для цього відкрита сторінка "Наукові дослідження" у вкладці "Статті". Відкриває цю рубрику кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри садівництва Львівського національного аграрного університету Рожко Іванна Семенівна. Сподіваємось, що наданий... 2018-02-17 читати
  • Мільйон з горішка – вражаюче, але можливо! Мільйон з горішка – вражаюче, але можливо!Останнім часом все більшої популярності серед сільгоспвиробників набирають так звані нішеві культури – льон, нут, різноманітні пряні трави та горіх. Останній є однією з найбільш високорентабельних культур. Горіхове садівництво тільки набирає обертів в Україні, але уже зараз можна з упевненістю... 2016-04-13 читати